Nieuws van Ardennen Activiteiten

Wij houden je graag op de hoogte van de laatste berichten over de Belgische Ardennen. Daarnaast zal je ook regelmatig leuke reviews vinden van nieuwe en/of bestaande activiteiten in de Ardennen.

Paasactiviteiten

Pasen komt er weer aan en dat betekent traditiegetrouw de start van een nieuw seizoen volop activiteiten in de Ardennen. Ook met de Paasdagen zelf hoef je je niet te vervelen in de Ardennen! Zo is er in Vresse-sur-Semois een kunstexpositie.Invitation-2016

Trois-Ponts organiseert op zondag 27 maart haar jaarlijkse brocante-markt.
Ook kunt u in Redu, het boekendorp, van 26 tot 28 maart terecht voor het jaarlijkse “Fête du livre”. Overigens worden daar ook veel Nederlandstalige boeken aangeboden.

Op 28 maart kunt u met de kinderen paaseieren gaan zoeken in Parc Chlorophylle. Wie de gouden paashaas vindt, wint een leuke prijs!

 

 

 

Er ligt sneeuw!

Alle seizoenen in de Ardennen zijn een beleving. De winter is wat ons betreft een van de mooiste. Voorwaarde is wel dat er sneeuw ligt. Het levert niet allen schitterende plaatjes op, maar het is ook heerlijk wandelen. In de totale stilte van de natuur in een schitterend decor.
Uiteraard kun je ook op talloze plaatsen terecht voor skiën, langlaufen en sleeën. Alle locaties kun je vinden op onze site. Om toch een duidelijk overzicht te geven welke pistes open zijn, verwijzen we je graag naar deze website:
Sneeuw in de Ardennen
Om zeker te weten of de piste open is en of de kwaliteit voldoende is, kun je het beste bellen met de eigenaar van de piste. De meesten spreken Nederlands.
Veel plezier!

sneeuw-ardennen

 

Kerstmis in de Ardennen

Kerstmis….de tijd van gezelligheid, romantiek, lekker eten en drinken staat weer voor de deur.
Ook al ligt er op dit moment geen sneeuw in de Ardennen: gezellig is het wel. Talloze dorpen hebben een kerstmarkt gedurende de weekenden.
De grotere plaatsen, zoals Durbuy en Luik, hebben een doorlopende kerstmarkt.
Naast eten en drinken, zijn er talloze proeverijtjes te vinden, waarbij de artisanale producten een aanrader zijn. Tevens kunt u terecht voor kleine cadeautjes voor onder de boom.

Via deze link vindt u een compleet overzicht van de kerstmarkten in de regio.

P1050897

 

De Zomervakantie komt eraan!

De weersverwachtingen voor de komende tijd zijn goed, dus neem de zonnecrème in ieder geval mee! Tijd voor de korte broeken, jurkjes en open schoeisel! Heerlijk relaxen in de schaduw, plonzen in een zwembad, ’s avonds romantisch dineren bij kaarsvuur!

Waar verblijft u heen tijdens uw zomervakantie?
Wordt het een camping, een hotel of die sfeervolle bed and breakfast, of toch een vakantiehuis?
Voor de zomervakantie is er voor elk wat wils, afhankelijk van uw wensen en behoeften. In de Ardennen is altijd wat te vinden om sfeervol te overnachten.

Maar wat gaat u doen?
De hele dag in een hangmat is aan weinig mensen echt besteed. Ook deze zomer staat Ardennen Activiteiten u weer met raad en daad bij met tips, activiteiten en festiviteiten.
Outdoor activiteiten, paardrijden, stadjes bezoeken, wandelen, kanoën, kayakken, fietsen, musea, kastelen, etc. U vindt het allemaal hier.
De updates hiervoor vindt u dagelijks op onze facebookpagina.

We wensen u een voortreffelijke vakantie toe!
Tevens wensen wij onze adverteerders een heel mooi hoogseizoen toe!

zomervakantie ardennen

Bierbrouwerij Oster

Ardennen Activiteiten ging op bezoek bij een van de nieuwste bierbrouwerijen in de Ardennen: bierbrouwerij D’Oster, gelegen in het pittorske dorp, hoe kan het ook anders, Oster.
De bierbrouwerij wordt gerund door Eric Fery en Christelle. Geruime tijd zochten zij naar ene geschikte locatie voor hun plannen en vondn]ne die uiteindelijk in Oster, gemeente Manhay. Zij openden de brouwerij in december 2014 en brachten twee soorten bier op de markt: de Oster Blonde en de Dark Oster.

Wij gingen voor beide bieren, die in de brouwerij op tap staan. brasserie-oster
Allereerst de Oster Blonde:
Dit bier is gebrouwen uit 3 soorten gerst mout. Het is qua smaak een wat lichter bier, wat licht neigt naar Leffe Blond, waarbij gezegd moet worden dat de smaak vol en rond is. Volgens eigenaar Eric is er een vleugje Kardemom toegevoegd. Naar onze bescheiden mening wordt dit bier net iets te koud geserveerd. Met een iets hogere temperatuur (we namen 2 flessen mee naar huis) komt de smaak van dit heerlijke biertje beter tot haar recht. Maar dat is uiteraard ook een kwestie van smaak.
De Dark Oster:
De naam zegt het al, dit is een donker bier en is gebrouwen met 6 soorten gerst mout, koffie en cacao noten. Dit bier heeft een heerlijke, volle smaak, waarbij we het idee hadden dat die vleug cacao net datgene is wat dit bier verrassend lekker maakt.

Eric en Christelle zijn zeer vriendelijke en gepassioneerde mensen die je graag meer vertellen over hun bieren.

De openingstijden:
– Dinsdag tot en met donderdag en zaterdag: 13.00 – 18.00 uur
– Vrijdag: 13.00 – 01,00 uur.

Bekijk hier een filmpje
Meer informatie vind je op de website van Brouwerij d’Oster.
In de Ardennen zijn maar liefst 17 brouwerijen te vinden.

 

brouwerij-oster

Armistice, nationale herdenkingsdag

Wapenstilstandsdag op 11 november is een jaarlijkse herdenking van het einde van de Eerste Wereldoorlog.
In België en Frankrijk is Wapenstilstandsdag een nationale feestdag/herdenkimngsdag.
Er wordt sinds 1922 ieder jaar op deze dag, in aanwezigheid van de Koning, de wapenstilstandsceremonie gehouden aan het Graf van de onbekende soldaat, eerst om de slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog te gedenken, maar nadien ook die van de Tweede Wereldoorlog en alle andere oorlogen in de wereld.

armesticeOp 11 november 1918, na 1568 dagen van een wereldwijde strijd, sloten Duitsers, Fransen en Engelsen een wapenstilstand af. Het betekende het einde van ‘Den Grooten Oorlog’. Om 11:00 uur precies ging het staakt-het-vuren in. De strijdende partijen sloten de overeenkomst in een treinwagon, die nu nog steeds op dezelfde rails staat in het Franse plaatsje Compiègne.
De oorlog had 8,5 miljoen mensenlevens gekost. Alleen al in West-Vlaanderen sneuvelden 400.000 jonge mensen in een verschrikkelijke loopgravenoorlog.
Nu staat 11 november voor de herdenking van alle oorlogen in de wereld.

2014 staat volop in het teken van de Eerste wereldoorlog. In heel Belgie zijn allerlei activteiten, herdenkingen en exposities.

The Battle of the Ardennes

Hard, harder, hardst. De Spartacus Series zijn in de Ardennen aangekomen met Battle of the Ardennes. Loodzwaar met veel hoogteverschil én heel wat spectaculaire proeven.

Battle of the Ardennes is de nieuwste telg in de familie van de Spartacus Series. Tijdens deze survivalrun moeten de deelnemers over een loodzwaar parcours van ongeveer 10 km een 15-tal hindernissen overwinnen, waarvan een groot deel van natuurlijke oorsprong is.
Het parcours zal met de nodige hoogtemeters een echte uitdaging zijn, maar haalbaar voor iedereen die het op zijn/haar eigen tempo afwerkt.
Voor wie de 10 km geen uitdaging meer vormt, kan zich inschrijven de Xtreme Battle of the Ardennes, daar krijg je het parcours twee maal voor de voeten geschoven: 20 km puur afzien dus voor de echte helden!
Iedere deelnemer ontvangt een uniek Battle of the Ardennes T-shirt en een prachtige herinneringsmedaille.
Maximum 3000 deelnemers worden toegelaten op de 10 km, maximum 1000 deelnemers zullen zich kunnen uitleven op de 20 km.

Wanneer? Zaterdag 28 juni 2014
Meer informatie vind je HIER.

Grotten in Sprimont ontdekt

In Sprimont hebben twee speleologen een immens grottenstelsel gevonden. Het stelsel is ruim 3000 meter en herbergt talloze galerijen met prachtige zalen waar zelfs een rivier doorheen loopt
De grot heeft al een naam: Noû Bleû.

Op dit moment zijn de grotten zeer moeilijk toegankelijk. Gehoopt wordt dat de grot, die op privé terrein ligt, in de toekomst toegankelijk gemaakt kan worden voor het publiek. Het zou dan ook meteen de belangrijkste nieuwe toeristische trekpleister worden in die regio.

De Belgische televisie, VTM, heeft een filmpje op de website staan.

"3 op reis" in de Ardennen

Het Nederlandse reisprogramma “3 op reis” was zondag 16 maart 2014 op bezoek in de Ardennen. Geraldine ging met haar crew abseilen, wandklimmen, naar de thermen van Spa en grotten onderzoeken via het organisatiebureau van Friso van Ardennen Actief. Tevens bezocht zij een vakantiehuisje, een kasteel en overnachtte zij bij Bob en Eveline Konings van bed and breakfast Bo Temps, in Grandmenil.
Geraldine en haar crew waren verbaasd over de schoonheid van de Ardennen en al haar activiteiten, die op zo’n korte afstand van Nederland en Vlaanderen ligt.
Mooie reclame voor onze prachtige streek!
U kunt de uitzending hier bekijken: “3 op reis in de Ardennen”.
Meer weten over dit programma, klik dan hier.

Carnaval in de Ardennen

Terwijl het carnaval in Nederland al weer voorbij is geraasd, is het in de Ardennen de maand maart tijd voor feesten.
In Stavelot vindt ieder jaar het Blancs-Moussis feest plaats: Blancs-Moussis zijn in witte capes verkleedden mensen met masker met rode neuzen. Tijdens de folkloristische stoet op zondag lopen zij door de straten, plakken onaardige affiches op mensen, bestoken de menigte met opgeblazen varkensblazen en gooien heel veel confetti.
ardennen-activiteiten-carnaval-stavelotOp zondag is de carnavalsstoet, inclusief haar Blancs Moussis, te zien vanaf 14.00 uur.
Zeker de moeite waard om te gaan kijken.
– Carnaval in Stavelot: 29-30-31 maart
– Carnaval in La Roche en Ardennen: 28-29 maart