Luik Bastenaken Luik

Het parcours van de honderdste editie van Luik Bastenaken Luik is bekend gemaakt. De organisatie van Belgisch oudste klassieker heeft enkele kleine aanpassingen gemaakt in het parcours ten opzichte van 2013, toen Daniel Martin de zege greep. De 263 kilometer lange wedstrijd wordt verreden op 27 april.

De eerste honderd kilometers zijn bijna identiek als die van de vorige editie. De start wordt gegeven op het Paleis van de Prinsbisschoppen-plein in het centrum van Luik. Na honderd kilometer passeert het peloton het keerpunt, Bastenaken. De renner die als eerste in Bastenaken arriveert, ontvangt een beloning van 5000 euro.
Nieuw in het parcours is de beklimming van de Côte de la Vecquée, die de Col du Rosier vervangt. Op ongeveer vijftig kilometer van de eindstreep is La Redoute opgenomen. Daarna moeten de renners over de Côte de Sprimont (of Le Hornay) en de Côte des Forges geraken. De Côte des Forges is terug in de klassieker. De Roche aux Faucons en de Côte de Saint-Nicolas zijn de laatste scherprechters voor de finish in Ans.

Bron: www.wielerflits.nl

Show Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *