Lekker uit eten in de Belgische Ardennen

Uit eten in de Belgische Ardennen is een verwennerij. De keuken in de Ardennen kent veel klassiekers. Veel streekgerechten zijn het product van lange tradities waarin kennen en genieten een belangrijke rol spelen. Wat gastheerschap kunnen we in Nederland nog veel leren van onze zuiderburen. Want waar je ook gaat dineren, het bedienend personeel heeft in de Ardennen altijd de juiste vakkennis in huis. Met trots laat men je kennis maken met een van de vele regionale producten. Bekende streekproducten zijn onder andere boter, cider, Escavêche (riviervis), ganzenlever, Ardeense ham, kaas, trappistenbier, bronwater en wijn. En dan zijn er nog de Belgische abdijbieren uit de Ardennen. Tot de bekendste behoren Chimay, Rochefort en Orval.

Walen zijn echte bourgondiërs. Locals zijn gewend om ’s middags warm te lunchen. Dit gaat in de regel gepaard met een bijpassend glas wijn of bier uit de streek. Verder moet je er rekening mee houden dat porties groter zijn dan je wellicht gewend bent. Het avondmaal wordt over het algemeen laat genuttigd, zo rond 20.00 uur. Neem in de Ardennen vooral de tijd als je uit eten gaat en laat je verwennen door de locale gastronomie.

De kwaliteit van restaurants in de Belgische Ardennen is bovengemiddeld. De meeste eetgelegenheden serveren lokale gerechten of hebben Frans georiënteerde keukenstijl. Hoewel in ieder dorp wel een eethuis of restaurant te vinden is, moet je voor meer keuze in plaatsen als Spa, Malmedy en Dinant zijn. Je zou het misschien niet verwachten, maar je vindt in de Ardennen steeds meer trendy restaurants.

Show Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *