Bierroute door de Ardennen

Trip naar de Belgische Ardennen? Daar hoort een Belgisch biertje bij, of een hele reeks biertjes. Volg de bierroute, vertrekkend vanuit Malmedy in de richting van Maredsous.

Bij je verblijf in één van de vele vakantiehuizen in de Belgische Ardennen hoort gewoon een bezoekje aan één of meerdere brouwerijen. Want laten nu toevallig veel van de beste Belgische bierbrouwers in de Ardennen te vinden zijn. Op een tocht van Malmedy, over Houffalize en Rulles, tot in Maredsous kom je op de allermooiste plekken van het land. Je kruist de hele regio van de Ardennen.

Bellevaux Tripel

Malmedy Tripel is de recentste vrucht die voortkomt uit de Brouwerij van Bellevaux. Het werd geïntroduceerd in 2012, op uitbundige vraag van de bezoekers. Die wilden naast de lichtere variant (blond én bruin) ook wel eens een stevige tripel.

De brouwerij is vanaf half februari elk weekend te bezoeken, tijdens de zomer elke dag.

De kabouter van Achouffe

Het kaboutertje met de rode muts van Achouffe is wereldbekend in België en omstreken. Typisch aan dit bier is dat het meestal verkocht wordt in flessen van 75 centiliter. Voor de grote dorst, zou je kunnen zeggen.

De brouwerij van Achouffe in Houffalize is te bezoeken op afspraak.

Brouwerij Rulles

Grégory Verhelst opende in 2000 de ambachtelijke brouwerij van Rulles. Hij koos deze plek omwille van de uitzonderlijke kwaliteit van het water. Het is afkomstig uit het prachtige bos van Anlier dat net iets noordelijker ligt.

De brouwerij is op afspraak te bezoeken.

Traditie bij Du Bocq

Op naar de provincie Namen. In Purnode, vlakbij Dinant, is de Brouwerij Du Bocq één van de weinige die nog trouw blijven aan traditionele productietechnieken. Twee van de heerlijke bieren zijn de Deugniet en Waterloo.

Bezoekers, die het hele jaar welkom zijn, krijgen er een gratis biertje aangeboden.

Gastronomie in Maredsous

Daar niet zo ver vandaan ligt ten slotte de brouwerij van de abdij van Maredsous. Hier vind je niet alleen bier maar ook de beste kaas. In de brasserie net naast de abdij proef je de heerlijkste streekgerechten. Belgisch bier, lokale kaas en de prachtige setting van de Ardennen en je eigen gezellige vakantiehuisje… Wat wil je nog meer?

Meer over de brouwerij en de abdij lees je hier.

Show Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *